Sepct

La Societat Esportiva de Pescadors de Canya Tarragona (SEPCT), fundada l’any 1927, ha de deixar l’activitat en aigües interiors del Port per llei

La Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona (SEPCT), fundada l’any 1927, ha de deixar l’activitat en aigües interiors del Port per llei i, també, per la construcció del moll de Balears destinat a creuers, on tenia les seves instal·lacions. La marxa a un nou escenari es produeix gairebé després de cent anys de la societat físicament vinculada a l’Autoritat Portuària. La primera seu social van ser els baixos del far de la punta del moll de Llevant i en l’actualitat disposava d’hangars per guardar estris a l’extrem de l’escullera. El pròxim destí pot ser l’espai conegut com la Pedrera, localitzat en l’extrem sud de la platja de la Pineda, on fins fa uns anys la Guàrdia Civil feia pràctiques de tir, segons va explicar a aquesta redacció la SEPCT.

El president de la SEPCT, Josep Maria Martí, va comentar a aquesta relació que la relació que l’entitat ha mantingut amb el Port durant quasi un segle «sempre ha estat bona». En les darreres setmanes, Martí ha mantingut converses amb el president de l’APT, Josep Maria Cruset, «qui ens ha dit que farà tot el que sigui possible per poder disposar de noves instal·lacions». «Confiem en el fet que el Port ens ajudarà, com sempre ha fet des del 1927», va apuntar el president de l’entitat, qui va dir que a causa de la paràlisi provocada per la COVID-19 «ens trobem en situació d’impàs». «L’any passat el Port ja ens va comunicar que es farien obres i s’hauria de buscar un nou espai i, mentrestant, va arribar la pandèmia», va dir. «El passat dia 15 de març havíem de celebrar un concurs de pesca que ja no es va poder fer», va lamentar-se el president de l’entitat. La SEPCT compta amb prop de 500 socis que també practiquen aquest esport en zones d’aigua dolça, com el pantà de Foix.

Una esplanada de roca
Josep Maria Martí va comentar que el més probable és que «anem a la Pedrera, una esplanada de roca que actualment no està en condicions i caldrà fer alguna intervenció». La zona no disposa de cap espai construït on deixar els estris de pesca. Martí va recordar que «la majoria dels socis són persones grans i molts em truquen per saber on anirem en el futur i es mostren preocupats».

Per la seva banda, Jaume Candel, qui durant nou anys va presidir la SEPCT i actualment forma part de la junta directiva, va comentar que «ja no podem anar a pescar on sempre i el Port ens va comunicar que disposaven del passat dissabte i del pròxim per retirar material dels hangars». Amb relació amb el nou escenari, Candel va dir que la Pedrera «és una esplanada d’uns dos-cents metres on no hi ha res i, per poder anar-hi s’hauria de posar una estructura per guardar el material o alguna caseta d’’obra i uns lavabos, com a mínim». A més, «Costes de l’Estat haurà d’autoritzar el trasllat». «Estic convençut que el Port ens ajudarà, com sempre ha fet», va dir Candel.

_41_e0d7ce61

 

Els comentaris estan tancats